Search
 

Blog

Kíméletes waxing protokoll a szőrbenövés elkerülése érdekében

Olvasási idő: 2 perc

 

Szőrbenövés, szőrtüsző gyulladás… sokatok küzd vele. Új vendégeim többségénél találkozom olyan sérült bőrfelületekkel, ahol sajnos a leggyakoribb bőrprobléma a gyulladt szőrtüsző és a szőrbenövés. A következő posztban szeretném bővebben kifejteni, milyen összefüggés van a protokoll lépései és a bőrproblémák között.

Ha téged is érint, olvass tovább.

 

Első lépések

A protokollt nem csak azért követem, mert igy szoktam, hanem mert hatalmas változásokat hozhat a megfelelő anyagokkal előkészített és megfelelő technikával végzett waxing.

A kezeléseket steril gumikesztyűben végzem, egyszerhasználatos eszközökkel. A higiénia miatt nem kell aggódnod, mindig megnyugtató körülmények fognak várni.

Első lépésként, a speciális előkézelő, zsírtalanítja a bőrt, picit visszahidratálja és megemelik a szőrszálakat, mindezt úgy, hogy nem szárítja ki a bőrt. A szőrszálak rugalmasabbá válnak és jobban beletudnak tapadni a waxba.

Ezután ha intim területről, hónaljról van szó, ahol a legérzékenyebb a bőr, talkumot használok. Védi és előkészíti a bőrt, ezáltal csak a szőrszálakhoz tapad a wax, a bőrhöz szinte egyeltalán nem. Így csökken a fájdalomérzet és nincs utána bőrpír, bőrirritáció.

 

Jöhet, a lényeg! A waxolás:)

Na nem csak úgy felkenem és lehúzom. Tapasztalatom szerint a jó technika ugyanolyan fontos, mint a professzionális anyagok használata a megfelelő eredmény eléréséhez.

Ha nem az ideális szögben és ütemben kerülnek ki a szőrszálak a szőrtüszőből, azok sérülhetnek és aki kifejezetten érzékeny rá, annál kialakulhat szőrtüszőgyulladás és később szőrbenövés.

A waxban prémium minőségű szintetikus polimerek találhatóak, melyek olvadáspontja rendkívül alacsony, extra rugalmas, így még a legapróbb 3-4 mm- es szálakat is gond nélkül eltávolítják. Fenyőgyantától mentes, és a nagy molekuláknak köszönhetően egyetlen összetevője sem szívódik fel a bőrben. Biztonságos bárki számára.

 

Utókezelés

Utolsó lépésként jöhet az utóápoló készítmény, ami eltávolítja a wax maradványokat, illetve nyugtatja, ápolja, védi a bőrt. Ha szükség van rá, helyileg a gyulladásokat külön kezelem. Kellemes, puha bőrfelületet kapunk a kezelés végére.

 

 

Otthoni teendők

Minden vendégemnél a protokoll ugyanúgy zajlik, viszont aki küzd a benövésekkel, gyulladásokkal, neki fontos odafigyelni az otthoni ápolásra is. A kezelések után pár napig érdemes speciális ápoló termékeket használni, melyek fő hatóanyaga az acetilszalicilsav, mely hámlasztóként működik, segítve azt, hogy a benőtt szőr elérje a bőr legfelsőbb rétegét. Fertőtlenít és semlegesíti a káros, gyulladást okozó baktériumokat. A kezelések előtti napokban érdemes bőrradírt használni, illetve zuhanyzás után a törölközővel erősebben átdörzsölni a szőrteleníti kívánt területeket.

 

 

Fájdalmas-e az intim waxing?

Azok a vendégeim akik először járnak nálam, gyakran kérdezik, hogy mennyire fáj a waxing? Először mindig arra hivatkozok, hogy mivel az első alkalom és nem ismerik a kezelés menetét, így általában fájdalmasabb élményre számítanak. A professzionális anyagok és a megfelelő technika miatt a kezelés kíméletes, rövid időn belül végzünk, közben beszélgetünk, zenét hallgatunk… jó a hangulat:)

A waxing végén, gyakran mesélik, hogy „rosszabbra” számítottak és pozitívan csalódtak.

Fontos az is, hogy a második, harmadik alkalom után a szőrszálak gyengülnek, elvékonyodnak és ritkulnak, ezért az első kezeléshez képest még fájdalommentesebbek az utána következők.

Végezetül… imádom a szakmám és mindig nagy örömmel fogadom új és régi vendégeimet. A Vanillawaxban egy nyugodt, kellemes légkörben élhetik át a legkíméletesebb waxing kezeléseket.